Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

Du gør dette ved at holde cykelbatteriets opladning mellem 20% og 80%. Hvis du ikke skal bruge cykelbatteriet i lang tid, skal du starte det med en opladning mellem 20% og 30% til 50%. Hvor lang tid holder et cykelbatteri? Du får en længere levetid for dit batteri, hvis du vedligeholder det bedre.

"Du gør dette ved at holde cykelbatteriets opladning mellem 20% og 80%. Hvis du ikke skal bruge cykelbatteriet i lang tid, skal du starte det med en opladning mellem 20% og 30% til 50%. Hvor lang tid holder et cykelbatteri? Du får en længere levetid for dit batteri, hvis du vedligeholder det bedre."

Cykelbatteri til el-cyklen

Batteriet til e-cyklen er en af ​​de dyreste dele af din e-cykel. Købsværdien af ​​et nyt cykelbatteri kan hurtigt komme til at koste til hundreder af euro, og mange mennesker er chokerede, når de først finder ud af prisen på et nyt batteri til en elektrisk cykel. Hvis du holder dit originale cykelbatteri i optimal stand, kan du ofte udsætte køb af et nyt cykelbatteri. Som et resultat er der mindre risiko for at blevet skuffet over et defekt cykelbatteri. Hvilke foranstaltninger kan du tage for at øge levetiden på e-cykelbatteriet og for at holde cykelbatteriet i god stand så længe som muligt?

E cykel batteriopladningsområde

Forskere fra University of Maryland har vist, at et område med reduceret opladning kan forlænge et litiumcykelbatteriets levetid betydeligt. Hvad er opladningsområdet nøjagtigt? Opladningsområdet viser det niveau, hvormed du oplader cykelbatteriet, og på hvilket tidspunkt du fjerner det fra opladeren. Et almindeligt og bredt opladningsområde er mellem 0% og 100%. Dette vil betyde, at du oplader batteriet, når det er helt tomt, og kun tager det ud af opladeren, når det er helt fyldt.

Undersøgelsen fra University of Maryland viste, at batteriet til elcyklen holder meget længere, hvis du holder opladningsområdet mellem 20% og 80% og dermed oplader batteriet tidligt, men også fjerner det fra opladeren tidligere. Opladning op til 80% er en vigtig faktor, der bidrog til den markant forbedrede levetid på e-cykelbatterier.

Endnu bedre resultater blev opnået, selv når de blev opladet til 60%. Dette ser dog ikke ud til at være praktisk godt for rækkevidde for e-cykelbatterier eller en stille og rolig tur på din e-cykel. Den eneste mulighed, du ville have, hvis du ville være ude på din cykel i længere tid, ville være at genoplade batteriet midlertidigt, mens du kører. En bedre rækkevidde for e-cykelbatterier er også garanteret af en højere kapacitet.

levensduur fietsaccu verhogen door goed laden

Men hvad hvis jeg ikke bruger cykelbatteriet i lang tid? Dette blev også undersøgt i undersøgelsen. Hvis du ikke skal bruge cykelbatteriet, er det bedst at opbevare det, når det har 20% til 50% energi tilbage. Hvor længe varer et e-cykelbatteri? Hvor langt du kan rejse med batteriet afhænger af ydeevne og kapacitet.

 

Læs også:
 1. Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Læs mere
 2. Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Læs mere
 3. Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

  Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

  Læs mere