magnaicons/hamburger

Menu

Ønskeliste

Cykelruter

  1. De vigtigste udtryk for cykelbatterier som watt-timer og ampere: en enkel forklaring!

    Når du leder efter et nyt cykelbatteri, en oplader eller en elcykel, vil du hurtigt støde på udtryk, som måske ikke siger dig så meget. Tænk f.eks. på watt-timer, ampere og kapacitet. At kende betydningen af disse udtryk kan helt sikkert hjælpe dig med at vælge det rigtige batteri eller den rigtige oplader til din elcykel! I denne blog forklarer vi præcis, hvad de forskellige begreber betyder, hvordan de adskiller sig fra hinanden, og hvorfor de er vigtige, når du køber et nyt cykelbatteri.

     

  2. Hvad er forskellen på SMART- og ikke-SMART-batterier?

    Markedet for elcykler vokser utroligt hurtigt, og i takt med det bliver kvaliteten af cykelbatterier også bedre. Cykelbatterier bliver mere kompakte, har længere levetid og er i stigende grad beskyttet mod dårlig vedligeholdelse. I dag har de fleste nye batterier også et SMART batteristyringssystem (BMS). Men hvad betyder det helt præcist? Og hvad er forskellen mellem SMART- og ikke-SMART-cykelbatterier? I denne blog vil vi give dig en klar forklaring på SMART BMS, og hvad fordelene er ved det.

  3. Sikker færden med børn på din elcykel

    Flere og flere forældre vælger at cykle på elcykel med deres børn. Og det er ikke overraskende: En elcykel gør det meget mere behageligt og lettere at cykle med børn. Men hvordan sikrer man sig, at man kommer sikkert afsted med en elcykel og små børn? I denne artikel giver vi dig 10 tips og råd til en sikker og fornøjelig cykeltur med hele familien. Fra at vælge den rigtige elcykel og børnesæder til at tjekke cyklen og planlægge din rute - disse tips vil sikre, at du er godt forberedt og kan nyde en ubekymret cykeltur med dine børn.

     

    Vælg en passende elcykel

    Når man cykler med små børn, er det vigtigt at vælge en passende elcykel. Vælg f.eks. en elcykel med lave trin, så du nemt kan stige af og på med dit barn/dine børn, og/eller en cykel med et stabilt og solidt stativ, så du kan parkere cyklen sikkert, uden at den vælter. Det er også vigtigt med en robust bagagebærer, som du kan montere et barnesæde på.

     

    Sørg for gode børnesæder

    Et godt barnesæde er afgørende for dit/dine barns/børns sikkerhed. Sørg for, at sædet er robust og stabilt, og at det er monteret korrekt på din elcykels bagagebærer. Vælg helst et sæde med en fempunktssele og en justerbar fodstøtte, så dit barn er godt sikret og sidder behageligt.

     

    Brug altid hjelm

    Brug af hjelm er vigtigt for både din og dit barns sikkerhed. Sørg for, at hjelmen passer godt og sidder sikkert på hovedet. Det er også en god idé at inddrage dit barn i valget af hjelm og vælge den i en sjov farve eller et sjovt mønster, så det ikke er så irriterende for dit barn at have den på.

     

    Cykle roligt og defensivt

    Når du cykler på en elcykel med små børn, er det vigtigt at cykle roligt og defensivt. Tilpas din hastighed, og vær opmærksom på andre trafikanter. Cykl f.eks. ikke for tæt på parkerede biler, da en dør pludselig kan blive åbnet. Og hold altid tilstrækkelig afstand til andre cyklister og fodgængere.

     

    Planlæg din rute på forhånd

    Hvis du cykler med små børn, er det en god idé at planlægge din rute på forhånd. Vælg cykelstier og stille veje, og undgå trafikerede gader og vejkryds. Det er også nyttigt at vide, hvor man kan stoppe undervejs for at holde en pause eller en tissepause.

     

    Lær dine børn om trafikregler

    Det er vigtigt at lære dine børn, hvordan man cykler sikkert og følger trafikreglerne. Lær f.eks. dine børn, hvordan man stopper for rødt lys, og hvordan man skal forholde sig ved en fodgængerovergang. Det er også nyttigt at lære dine børn at lave håndtegn, så de kan indikere, hvilken vej de vil gå. 

     

    Tjek din elcykel regelmæssigt

    Kontrollér regelmæssigt din elcykel for eventuelle defekter og slitage, især hvis du regelmæssigt cykler med små børn. Tjek f.eks. bremser, dæktryk og belysning regelmæssigt. Det forebygger uventede problemer og gør din elcykel sikker at køre på.

     

    Brug et sikkerhedsflag

    Et sikkerhedsflag på elcyklen kan få dig til at skille dig bedre ud i trafikken. Det er især nyttigt, hvis du cykler i et travlt område, eller hvis du cykler med små børn, som ikke er så synlige. Et sikkerhedsflag er ofte nemt at sætte fast på elcyklens bagagebærer og kan også justeres i højden.

     

    Lad dit barn/dine børn vænne sig til elcyklen

    Hvis du cykler på en elcykel med dit barn/dine børn for første gang, er det vigtigt at starte langsomt og lade dit barn/dine børn vænne sig til cyklen. Tag f.eks. først en kort tur rundt i kvarteret, og byg langsomt op. Lad også dit barn vænne sig til barnesædet og sikkerhedsselerne, før du cykler.

     

    Sørg for tilstrækkelige hvilepauser

    Hvis du skal cykle lange ture med små børn på elcykler, er det vigtigt at holde mange pauser. Stop f.eks. regelmæssigt ved en legeplads, en park eller et dejligt frokoststed, hvor I kan spise og drikke noget sammen. Det vil forhindre, at dit barn/dine børn bliver for trætte, og holde turen sjov og sikker for alle.

     

    Med disse tips og råd kan du cykle sikkert og komfortabelt på en elcykel med små børn. Køb en passende elcykel, gode børnesæder, brug altid hjelm, cykl roligt og defensivt, planlæg din rute på forhånd, lær dine børn om trafikregler, tjek din elcykel regelmæssigt, brug et sikkerhedsflag, lad dine børn vænne sig til elcyklen, og sørg for at holde tilstrækkeligt med pauser undervejs. Det vil gøre cykling med børn til en sjov og sikker aktivitet for hele familien!

  4. Skal mit cykelbatteri udskiftes?

    Hvordan ved du, hvornår dit cykelbatteri skal udskiftes? Læs det hurtigt i vores seneste blogartikel!

     

  5. Hvad koster et cykelbatteri?

    Hvad koster et nyt cykelbatteri? Det afhænger af flere faktorer. For eksempel bestemmes prisen på et nyt elcykelbatteri blandt andet af mærket, batteritypen og cykelbatteriets kapacitet. I denne blog forklarer vi, hvad gennemsnitsprisen på et cykelbatteri er, og hvorfor prisen på et cykelbatteri kan variere så meget.

  6. Oplev Europa fra pedalerne på den ideelle ferie for din elcykel!

    Kan du stadig ikke beslutte dig for din feriedestination? Solrige Italien, betagende Slovenien eller eventyrlige Kroatien? Svært... Men hvorfor vælge, hvis du kan gøre det hele på én ferie? I denne blog præsenterer vi dine drømmes cykelrute, som fører dig gennem alle tre landes pragt.

  7. Cykling gør dig glad - her er grunden!

    Er du en ægte cykelentusiast? Så ved du det måske allerede, men cykling gør folk gladere. I denne blog vil vi fortælle dig om de forskellige effekter af cykling på dit fysiske og mentale helbred. Der er flere grunde til, at cykling gør folk gladere. Er du nysgerrig efter at vide, hvordan cykling bidrager til din lykke? Så læs denne blog nu!

  8. Fordelene ved at cykle på elcykel om foråret

    Foråret er officielt begyndt igen, og det er tid til at finde elcyklen frem oftere. Foråret er en vidunderlig tid til cykling. Temperaturerne stiger, naturen blomstrer, og dagene bliver længere. Det er bestemt ikke en straf at cykle om foråret. Desuden er cykling også en sund og miljøvenlig måde at nyde foråret på. Hvis du cykler regelmæssigt, kan du overveje at anskaffe dig en elcykel. En elcykel gør det nemmere og hurtigere at tilbagelægge lange afstande. I denne blog vil vi diskutere fordelene ved at bruge en elcykel om foråret.

     

    Du kan cykle længere

    Med en elcykel kan du tilbagelægge længere strækninger uden at blive træt eller anstrenge dig for meget. Du kan sagtens cykle i bakkede områder, i modvind og cykle hurtigere uden at bekymre dig om udmattelse. Det giver dig frihed til at cykle længere og udforske mere.

     

    Det er miljøvenligt

    Cykling er en miljøvenlig transportform, men med en elcykel bliver det endnu bedre og mere attraktivt. Med en elcykel kan du tilbagelægge store afstande uden alt for mange anstrengelser. Du kan oplade din cykels batteri med grønne energikilder, såsom solpaneler eller vindmøller. Det betyder, at du kan nyde dine cykelture på en ren og bæredygtig måde. Er dit elcykelbatteri slidt eller i stykker? Det er ingen grund til at købe en helt ny elcykel. Med et nyt elcykelbatteri kan du give din slidte elcykel nyt liv. Tjek vores elcykelbatterier her.

     

    Det er sundt

    Cykling er ikke kun godt for miljøet, men også for dit helbred. Med et cykelbatteri kan du cykle længere og længere, hvilket betyder, at du kan træne mere. Desuden er der mindre risiko for skader eller overanstrengelse på grund af den lave anstrengelse, når du cykler på en elcykel. Cykling er godt for hjerte, lunger og muskler, og det kan hjælpe med at reducere stress og angst. Desuden har forårets smukke farver og taft også en positiv indvirkning på humøret under en cykeltur. Kort sagt, for både fysisk og mentalt utroligt sundt.

     

    Du sparer penge

    Hvis du cykler regelmæssigt, kan du spare penge på transportomkostningerne med et cykelbatteri. Du slipper for at købe brændstof, betale parkeringsafgifter og vedligeholdelsesomkostninger til din bil. En elcykel er en bæredygtig investering, som kan tjene sig selv hjem i det lange løb. Der er også flere virksomheder, der tilbyder tilskud eller godtgørelser til elcykler. Vi råder dig til at tjekke med din arbejdsgiver, hvad der er muligt.

     

    Det er hurtigt og effektivt

    Har du brug for at komme hurtigt frem til et sted? Eller har du brug for at komme til et sted, hvor der ikke er mange parkeringspladser? En elcykel er et transportmiddel, der lader dig komme fra A til B hurtigt og nemt. Med en elcykel kan du tilbagelægge lange strækninger uden selv at skulle anstrenge dig for meget. Du kan vælge at bruge batteriet, når du er træt, eller når du har modvind. Det gør cyklingen lettere og mere behagelig, især på lange distancer.

     

    En elcykel kan gøre dine cykelture i foråret sjovere, nemmere og sundere. Det giver dig mulighed for at cykle længere og længere, det er miljøvenligt, sundt og sparer dig penge på transportomkostninger. Hvis du cykler regelmæssigt, er en elcykel bestemt værd at overveje. Det er dog vigtigt, at dit batteri stadig har kapacitet nok til en cykeltur. Er du nysgerrig efter at vide, om din elcykels batteri skal udskiftes? Læs mere her.

  9. Er det forbudt at geare sin elcykel op?

    Elcyklen bliver mere og mere populær i Danmark, og antallet af elcykler i trafikken fortsætter med at stige. Med det stigende antal elcykler i trafikken stiger antallet af cykelulykker desværre også. Det er svært for andre trafikanter at vurdere hastigheden på elcykler i trafikken, og det skaber mange farlige situationer i trafikken.

    Det er en transportform, der får dig hurtigt fra A til B, uden at du behøver at anstrenge dig for meget. Selvom en elcykel normalt tilbyder pedalassistance på 25 kilometer i timen, kan man opnå højere hastigheder med et "boost kit". Antallet af ulykker, der involverer en elcykel, stiger hvert år, og med fremkomsten af disse enheder bliver risikoen endnu højere. Det er derfor, Veilig Verkeer Nederland (VNN) ønsker et forbud mod elcykler med boost.

     

    Livstruende situationer

    Den øgede hastighed skaber livstruende situationer, siger en talsmand for VNN. Antallet af elcykelbrugere i Holland er stadig stigende i trafikken. Det er svært for bilister at vurdere en elcyklists hastighed. Med muligheden for at booste elcyklen bliver det endnu sværere for medtrafikanterne. Det kan potentielt føre til flere farlige situationer og ulykker i trafikken.

    Det er ikke kun VVN, der går ind for at forbyde udstyr til at booste elcykler, også Fietsersbond går ind for et forbud. Fietsersbond overvåger nøje apps, der gør det nemt for brugerne at booste en elcykel.

    Enheder til at booste en elcykel kan købes online og i nogle cykelbutikker. Det understreges dog, at det er helt på egen risiko at booste en elcykel, og at producentens garanti kan bortfalde.

     

    Speed pedelec

    Der findes også elcykler, som lovligt kan køre hurtigere end 25 km/t: speed pedelec. Det indebærer dog mere end en "almindelig" elcykel. Det er lovpligtigt at bære hjelm og tegne en ansvarsforsikring. Derudover er det obligatorisk at montere en knallertnummerplade på speed pedelec'en og at montere et bakspejl på cyklen. Speed pedelecs må maksimalt køre 45 kilometer i timen.

     

    Håndhævelse

    Spørgsmålet spiller også en rolle i politik. Der har været flere diskussioner om muligheden for at indføre et forbud mod boosting/forbedring af elcykler. Der forskes i øjeblikket i problemets omfang, og når resultaterne foreligger, vil ministeriet se på mulige opfølgende skridt. Hvis der bliver taget opfølgende skridt, vil spørgsmålet være, hvordan man håndhæver et eventuelt forbud.  

    I øjeblikket er det altså stadig lovligt at opgradere en elcykel til en speed pedelec. Men det bliver strafbart, hvis den opgraderede elcykel ikke er inspiceret, og der ikke er monteret en nummerplade på den. Desuden kan din elcykels forsikring bortfalde, når du har opgraderet din elcykel, så det er vigtigt at tjekke med dit forsikringsselskab på forhånd, hvad det betyder for dig at opgradere din elcykel.

Produktet er blevet føjet til din indkøbskurv

Subtotal for din ordre

Bestil nu! Vis indkøbskurv magnaicons/cart