Skal mit cykelbatteri udskiftes?
Der er flere måder at se, om dit cykelbatteri skal udskiftes på. Vær derfor opmærksom på følgende ting:
Hvordan oplader jeg mit cykelbatteri?
Tag cykelbatteriet ud af elcyklen, placer det på et stabilt underlag, og tilslut den tilhørende oplader til batteriet og til stikkontakten. Derefter vil du sandsynligvis se et rødt lys, som med tiden bliver grønt. Det virker som meget enkle trin, men der er mere at gøre ved opladning af et cykelbatteri. Derfor giver vi dig følgende...
Hvordan undgår jeg vandskader på mit cykelbatteri?
Cykelbatteriet er den mest sårbare del af din elcykel. Cykelbatteriet og elcyklen er stænktætte, men der kan ske skader i kraftig regn. Prøv derfor altid at opbevare din elcykel og dit cykelbatteri på et tørt sted.
Kan jeg lade mit cykelbatteri stå på opladeren natten over?
Vi anbefaler, at du aldrig lader dit cykelbatteri stå på opladeren længere end nødvendigt. Derfor må du heller ikke oplade batteriet på din elcykel natten over.
Hvor længe holder et nyt cykelbatteri?
Et cykelbatteri har en gennemsnitlig levetid på 5 år ved normal brug. Dette kan dog variere. Hvis du bruger din elcykel mindre intensivt, kan et cykelbatteri holde længere.
Hvordan kan jeg forbedre min cykels batterilevetid?
Du kan forbedre levetiden på dit cykelbatteri på flere måder. Nedenfor giver vi dig nogle tips til at forbedre dens levetid under opladning og cykling.
Hvad er den bedste måde at opbevare mit e-bike-batteri på?
Opbevaring af dit cykelbatteri er meget vigtigt for batteriets levetid. Derfor giver vi dig følgende tips:
Hvordan bruger jeg mit e-bike-batteri første gang?
Når du modtager cykelbatteriet, skal du oplade batteriet helt op til 100 % uden afbrydelser. Derefter kan du begynde at bruge cykelbatteriet. Det er vigtigt, at cykelbatteriet cykles ned til under 15 %. Dette kan naturligvis gøres på flere cykelture. Når batteriet er under 15 %, anbefaler vi, at du gennemgår de foregående trin 3...
Hvad er eftersyn af et e-bike-batteri?
At renovere et cykelbatteri er at udskifte de gamle celler i dit cykelbatteri med nye celler. Disse celler befinder sig inde i batterihuset og kan derfor ikke ses med det blotte øje. Når du får dit cykelbatteri repareret, er der ingen garanti for genopretning, og hvis cellerne i dit cykelbatteri er beskadiget i et sådant omfang, ...
Hvad er kapaciteten i et batteri til elcykler?
Kapacitet er faktisk et andet ord for watt-time og udtrykkes ofte i wh. En anden måde at beregne kapaciteten på er ved at gange ah (ampere pr. time) med spændingen.
Kapaciteten i mit batteri på min elcykel er blevet mindre, hvad nu?
Når kapaciteten i batteriet på din elcykel er reduceret, kan du ikke cykle elektrisk i lige så lang tid. Der er flere måder at øge kapaciteten af dit cykelbatteri på. Det kan gøres ved at købe et nyt batteri til din elcykel eller ved at få dit batteri renoveret
Hvad er rækkevidden på mit cykelbatteri?
Din elcykels rækkevidde afhænger af en række faktorer, f.eks. antallet af wh på batteriet, mængden af støtte, men også dæktryk, din vægt og luftmodstand. Hvis du f.eks. har et batteri på 500 wh, kan du cykle 150 kilometer med lidt hjælp, men hvis du bruger meget hjælp, kan du kun nå 60-70 kilometer.
Kan det være, at mit cykelmærke har et andet batterimærke?
Ja, det kan du. Der er flere cykelmærker, der også producerer batterimærker, men der findes også selvstændige batterimærker. Tjek derfor nøje, hvilket batterimærke du har, før du køber et cykelbatteri.
Hvad koster et nyt batteri til en e-cykel?
Prisen på et nyt cykelbatteri afhænger af mærke, batteritype og kapacitet. Derudover spiller det også en rolle, om cykelbatteriet er originalt eller et kompatibelt cykelbatteri. Gennemsnitsprisen for et originalt batteri er mellem 200 og 800 euro. Gennemsnitsprisen for et kompatibelt cykelbatteri ligger på mellem 300 og 500 euro...
Se vores blog
Er du nysgerrig efter at vedligeholde din elcykel og dens batteri? Eller er du nysgerrig efter sjove cykelruter både herhjemme og i udlandet? Alt, hvad du vil vide, kan du finde på vores blogside!

Send os en e-mail

82% vælger dette!
Du får svar inden for et par timer på hverdage!

 

Klik her for at sende en e-mail til os

Chat med batteri-til-elcykel.dk

Et øjeblikkeligt svar på dit spørgsmål.

9:30 - 11:30

13:30 - 15:30

Klik her for at chatte