Hvordan kan jeg udføre en elcykel batteritest?

Hvordan kan jeg udføre en elcykel batteritest?

Desværre har batteriet på en elektrisk cykel heller ikke en uendelig levetid. Batteriets effekt falder med årene. Du opnår ikke længere det rækkevidde, du opnåede, da du lige havde købt cyklen. Du kan selvfølgelig købe et nyt batteri med det samme. Men inden du gør det, vil du sikre dig, at reduktionen i rækkevidde skyldes batteriet og ikke noget andet. Et nyt batteri til din e-cykel kan være ret dyrt. Hvordan kan du teste et elektrisk cykelbatteri?

Elcykel test: vil du selv teste dit cykelbatteri?

Du kan selv udføre en elcykl batteritest, men det kan ikke altid anbefales. Hvert cykelbatteri slides over tid, hvilket fører til en reduceret kapacitet. I mange tilfælde er det nødvendigt at reparere et cykelbatteri. Typisk tester du batteriets kapacitet ved at trække en konstant strøm fra batteriet. Dette er lettere sagt end gjort. Problemet er, at når du cykler, har du ingen kontrol over vejrforholdene. Af denne grund trækker du aldrig en nøjagtig konstant strøm fra cykelbatteriet.

Alternativt kan du se på opladningstiden for dit batteri for at kontrollere, om en reparation af batteriet er nødvendig, eller om du måske har brug for et helt nyt batteri. Antag for eksempel, at du har en oplader, der oplader 2A, og det tager typisk 6 timer at oplade batteriet helt. Så har dit cykelbatteri en kapacitet på 12 Ah. Du kan derefter sammenligne dette med den originale batterikapacitet. Hvis det tidligere var maksimalt 14Ah, kan du derfor antage, at dit cykelbatteri allerede viser nogle tegn på brug, og at det kan være nødvendigt at reparere batteriet. Gamle batterier skal dog forblive i opladeren på ubestemt tid, så kapaciteten ikke længere kan måles nøjagtigt. Hvis du er i tvivl om dette, anbefales det at konsultere en professionel. Det er ikke altid nødvendigt at købe et nyt batteri. En cykelbatterireparation er ofte nok.

Lad os lave en batteritest

Tror du, at elcyklens batterilevetid er blevet reduceret, og at en cykelbatterireparation kan være nødvendig? Leder du efter en måde at lave en sikre måling på dit batteri liv? Så kan vi teste dit cykelbatteri for dig. Med vores professionelle testudstyr måler vi hurtigt og effektivt tilstanden på dit cykelbatteri og e-cykelbatteriets levetid. Hvis batteriet ikke længere når det krævede niveau og stadig er dækket af producentens garanti, kontakter vi leverandøren for dig, så han kan sende dig et nyt batteri.

Læs også:
 1. Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Læs mere
 2. Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Læs mere
 3. Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Læs mere