Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

Livet af et cyklebatteri er en af de vigtigste overvejelser når man køber et batteri. Det er fordi batteriet er en af de vigtigste komponenter af en elcykel. Intet vil være mere irriterende end, at invester en masse penge i et batteri, bare for at købe et nyt batteri inden for kort tid. Spørgsmålet opstår: Hvor lang tid holder et batteri til en elcykel? Er det vigtig at du holder cyklebatteriet under optimale forhold?

Af denne grund, vil vi gerne give dig nogen god råd, og fakta omkring elcykel batterier du kan bruge til at øge livet af dit cyklebatteri.

Vidste du?

Det gennemsnitlig batteriliv på en elcykels cykelbatteri er fem år med normal brug.

 

Oplad elcykelbatteriet korrekt

Hvis du overoplader batteriet, er det nødt til at blive skiftet på et eller andet tidspunkt. Du kan forlænge livet af batteriet ved at holde en opladningscyklus på en kort periode. En opladningscyklus betyder batteriet går fra helt fladt til opladt.

Hvordan kan du forlænge batterilivet af dit cyklebatteri, mens du tager hensyn til opladningscyklussen?

 1. Regelmæssig opladning og afladning af batteriet vil sikre batteriet i en god tilstand.

 2. Oplad dit cykelbatteri i et værelse med stuetemperatur. Selvom det lyder underligt, er batterier meget temperature sensitive. Hvis rummet er for koldt eller varmt, så kan de ikke oplade korrekt og bliver måske ødelagt.
 3. Ligesom med andre batterier er det vigtig, at fjerne batteriet fra opladeren når det er helt fuldt op.

 

Vidste du?

Udskiftning af et cyklebatteri kommer til at koste alt mellem 300 til 500 euros men et helt nyt cyklebatteri kan koste op til 600 euro.

Elcyklens batteriliv øges når du køre.

Det er flere ting du kan gøre før du skal ud at køre for at få et længer batteri liv på din elcykel.

 • For eksempel, check dit dæktryk. Når dæktrykket er lavt, så er der meget modstand. Ved at holde det maximale dæktryk (3 til 4 bar), så bruger batteriet så lidt ekstra energi som mulig.

 • Lad være med at start med pedal assistance. Hvis du starter med pedal assistance, så kommer det til at koste ekstra energi. Vores råd, kør først uden pedal assistance for at spare batteriet.

 • Lad være med at sætte gearet for højt. Hvis du køre langsomt og skifter til et højt gear kommer det til at koste meget ekstra energi.

 • Ligesom med en bil, prøv at brug et lavere gear ved et trafiklys og så skift op i gear når du kører hurtigere. For at øge batterilivet, så er vores råd at skift gear så lidt som muligt. Det er altid bedst at køre i samme fart.

 • Batteriet må aldrig løbe helt tør. Prøve at lade batteriet, for eksempel, mens du har et mellemrum i din rejse. Så aldrig glem din lader ellers skal du altid lade din elcykel mens du er hjemme.

 • Tør kontakterne før du lader din e-cykle. Hvis du har cyklet i regnvejr, skal du altid tørre kontaktpunkterne på batteriet når du fjerner det fra cyklen.

 

Undgå ekstreme temperaturer når du lader din elcykels batteri. Temperaturen har en stor influens på konditionen af cykle batteriet og dermed livet på det.

Vær sikker på at batteriet ikke er helt tomt for strøm hvis du ligger det til opbevaring. Hvis du opbevarer batteriet i en længere periode, så skal der altid være lidt strøm tilbage på det. Hvis batteriet ikke har mere strøm når du opbevarer det, så kan det være det ikke kan lade korrekt og skal byttes ud. Vores råd: Opbevar batteriet med minimum 50% energi eller lad batteriet helt op inden opbevaring. På den her måde, er der altid et helt ladt batteri tæt på.

Fjern batteriet fra elcyklen. Hvis du har et batteri du kan fjerne fra din cykel og din cykel står udendørs hele dagen, fjern batteriet. Det resulterer i at dit batteri ikke kommer til at blive udsat for kulde, overdreven varme eller regn. Hvis ikke muligt at fjerne batteriet, så er vores råd at du opbevare din elcykel indendørs.

 

Vidste du?

Et cyklebatteri med mere en 500 Wh er en af de dyreste modeller, men holder også længere. Det er fordi dette batteri ikke skal lade så meget som de andre modeller. Hvor lang tid holder sådan et batteri? Dobbelt så lang tid som et normalt batteri men kun hvis du lader dit ecykel batteri korrekt.

Læs også:
 1. Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Læs mere
 2. Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Læs mere
 3. Hvordan kan jeg udføre en elcykel batteritest?

  Hvordan kan jeg udføre en elcykel batteritest?

  Læs mere