Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

Hvor mange kilometer holder et cykelbatteri på en elektrisk cykel?

Hvor længe holder et e-cykelbatteri? Dette er sandsynligvis det hyppigst stillede spørgsmål om elektriske cykler. E-cykelbatteriets rækkevidde, som din e-cykel har, afhænger af selve cykelbatteriet. Det vigtige her er, hvor meget energi batteriet kan gemme. Jo mere energi der er i et batteri, jo mere kraft kan det selvfølgelig producere. Batteriets ydeevne udtrykkes i watt i timen. Der er mange forskellige batterier med forskellige wattforbrug. Hvis du har et batteri med en kapacitet på 400 watt, kan batteriet levere 400 watt i en time eller 200 watt i 2 timer. Hvor langt du kan komme med det afhænger af andre faktorer.

Elcykelbatteri rækkevidde

Med 100 watt kan du køre ca. 12 til 14 kilometer. Dette resultat kommer fra en test af e-cykelbatteri fra Testkees (Fietsersbond). I denne e-cykel batteritest blev rækkevidden af ​​den elektriske cykel målt. Fjorten forskellige elektriske cykler blev testet, hvor batterierne var helt tomme på en bestemt afstand. På denne rute fik testerne lov til at køre med moderat indsats i 25 kilometer i timen. Det var 7 grader udenfor, og der var en vindkraft på 4. Der var også en viadukt på banen. Resultatet var, at du i gennemsnit kunne køre 12 til 14 km pr. 100 watt batteri. Du ville selvfølgelig komme længere, hvis du skulle bruge motoren mindre, det ville være cirka 20 km pr. 100 watt.


Det er ikke kun batteriet, der bestemmer rækkevidden

Nu hvor du ved, at du kan få et gennemsnit på 12-14 km pr. 100 watt, kan du selv beregne rækkevidden på dit e-cykelbatteri. En e-cykel med et batteri med en kapacitet på 200 watt kan køre omkring 25 km med mellemstøtte fra motoren. Hvis du bruger hjælpemotoren mindre, kan du køre 40 km i overensstemmelse hermed. Hvor lang tid varer et e-cykelbatteri med hensyn til antallet af kilometer? Det afhænger stort set af batteriet. Naturligvis afhænger rækkevidden også af andre faktorer. Hvor meget vind er der? Hvordan er vejret? Hvad er temperaturen? Er dækkene ordentligt oppustede? Rækken kan være meget mindre, især i vintermånederne. Et batteri fungerer ikke så godt i ekstrem kulde. Under dårlige vejrforhold er det ofte sværere at træde i pedalerne, så du har brug for mere hjælp fra motoren. Det betyder, at batteriet ikke holder så længe. En mulighed er dog at oplade e-cykelbatteriet under kørsel.

Læs også:
 1. Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Hvordan kan jeg forlænge levetiden på e-cykelbatteriet?

  Læs mere
 2. Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Forbedre batterilivet på en e-bike: dette skal observeres

  Læs mere
 3. Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Hvornår skal jeg udskifte mit cykelbatteri?

  Læs mere